Volgen

Alles wat je moet weten over nummerbehoud

Samenvattend gaat nummerbehoud als volgt in zijn werk:
- Je vult de benodigde gegevens in op het contract;
- Typhone.nl regelt de overstap van je nummer en zegt je oude abonnement op;
- Je krijgt bericht van je nieuwe provider wanneer het nummer overgezet wordt;
- Je blijft tot die datum gebruikmaken van je oude simkaart;
- Je oude simkaart stopt met werken op de datum van het nummerbehoud;
- Je zet je toestel uit, plaatst de nieuwe simkaart in het toestel, zet deze weer aan en maakt gebruik van uw nieuwe abonnement en eigen nummer.

Wanneer geldt nummerbehoud?
Nummerbehoud vraag je aan wanneer je een abonnement neemt bij een andere provider dan de provider van je huidige abonnement en je je eigen nummer mee wilt nemen.
Wanneer je een ander abonnement neemt van dezelfde provider als je nu hebt, heet dat verlengen. Nummerbehoud is dan overbodig, want je verlengt gewoon jouw eigen nummer.

Wat kost nummerbehoud?
Nummerbehoud is altijd gratis bij Typhone.nl.

Moet ik zelf mijn huidige abonnement opzeggen of gaat dat automatisch?
Wij regelen alles voor je. Wij zeggen je huidige abonnement op en zorgen er tegelijkertijd voor dat je nummer overgezet wordt op de datum dat je nieuwe abonnement start. Zo blijft je dus gewoon bereikbaar.

Wat moet ik ondernemen voor nummerbehoud?
Bij je contract ontvangt je het gedeelte nummerbehoud. Vul dit contract volledig en correct in, stuur het op en wij regelen de aanvraag voor je. Hierna ontvang je vanuit de provider de definitieve bevestiging en overgangsdatum van je telefoonnummer.

Wanneer gaat mijn nummerbehoud in?
Je krijgt vanuit je nieuwe provider een bericht over de datum waarop jouw nummer wordt overgezet. Op die dag heb je geen bereik meer met je oude abonnement en vanaf dat moment plaatst je de simkaart van je nieuwe provider in jouw toestel waarna je weer gewoon kunt bellen, sms’en en internetten met je eigen nummer en nieuwe abonnement. Je dient op deze datum in Nederland te zijn.

Kan ik altijd mijn nummer behouden?
In principe wel. Er zijn twee voorwaarden waaraan je moet voldoen:
- Het nummer moet nog in gebruik zijn (je kunt bijvoorbeeld geen nummer behouden van een abonnement dat al beëindigd is).
- Daarnaast moet je huidige abonnement binnen twee maanden aflopen.

Heb ik dubbele kosten wanneer ik gebruikmaak van nummerbehoud?
Nee. Je krijgt van de nieuwe provider de datum te horen waarop je nummer wordt overgezet. Tot die tijd, blijf je gebruikmaken van je oude abonnement. Zodra deze niet meer werkt, plaats je de simkaart van je nieuwe provider in je telefoon. Op die manier heb je geen dubbele kosten. Maak je gebruik van je nieuwe simkaart vóór de datum waarop je nummer overgezet wordt, dan brengt je nieuwe provider daarvoor extra kosten in rekening.